ALUSLIM vázrendszer tervezése rögzítése

 

A rendszer alkalmazását megelőzően kellő körültekintéssel járjunk el!

Győződjünk meg a rögzítésre kijelölt falszakasz fajtájáról, statikai tulajdonságairól és a rögzítési pontok elektromos és gépészeti nyomvonalának alkalmasságáról. Olvassuk el a statikai jellemzőkre vonatkozó tájékoztatót.  A rögzítési pontok kijelölését jelentősen megkönnyíti a lézeres beállító alkalmazása.

A burkolni kívánt falszakasznál javasoljuk azt az általános burkolási szabályok ismertében egyenlő távolágra kiosztani, közepelni, tengelyezni. Amennyiben ajtóval együtt építjük a falburkolatot javasolt, hogy az ajtó mérete és a falburkolati táblák azonos szélességűek legyenek, ezzel rejtve tartva az ajtónyílást a falban. A páratlan burkolati elemek látványa mindig szebb a szemnek. Vegyük figyelembe, hogy a burkolati táblák szélessége maximum 

1 méter szélességű és 3 méter magasságú lehet. A tervezés alkalmával vizsgáljuk meg, hogy az alkalmazni kívánt falburkolati elemek tulajdonságai, méretei (szélesség, magasság) alapján eljuttathatók-e a közlekedési útvonalon a telepíteni kívánt helyszínre.

 

ALUSLIM vázrendszerre rögzíthető elemek fajtái:

 

Bútorlapok 

 

A faforgács bútorlapok 18 mm vastagságban számtalan megjelenést biztosítanak.

A felület kezelésük tekintetében laminált, festett, furnérozott vagy HPL lemez borítással. Javasolt a kiválasztott és méretezett bútorlapot éleit élzárással vagy felületkezeléssel ellátni.

Vegyük figyelembe a helység klimatikus és pára adottságait tulajdonságait, mivel ezek a felületek a vízre, párára és 5 C foknál nagyobb hőmérséklet különbségre vetemedéssel és deformációval reagálnak.

 

Kerámia burkolatok 

 

Az épületek homlokzati kialakításánál és megjelenésénél rendszereknél régóta ismert a hidegburkolatok száraz rögzítési lehetősége. Az ALUSLIM-mel mostantól lehetőség nyílik a hidegburkolatok akasztásos rögzítésére a beltérben is. 

Napjainkban csodálatos nagy méretű kerámia burkolatok vásárolhatók 6 -10 mm-es vastagságban.

A kerámia burkolatok alkalmazásánál hideg burkoló szakember bevonása javasolt, azok méretpontos és esztétikus él megmunkálási kialakítása vonatkozásában.

 

Üvegburkolatok

 

A beltéri fal elé épített üvegburkolatok alkalmazása innovatív irányba mutat.

Az ismert festett lacobel üvegfelületek a RAL színskála választékával biztosít számunkra számtalan belsőépítészeti megoldást.

Az innováció elsődlegesen az energetikai szempontokra, másodlagosan a belsőépítészeti lehetőségekre alapoz.

A 8 -10 mm-es ragasztott vagy edzett üvegfelületek kiszámíthatóan és mobilan rögzíthetők a kiválasztott falszakaszra.

A fűthető üveggel esztétikus elektromos falfűtési rendszert telepíthetünk utólag a burkolni kívánt falszakasz elé. A kialakítás előnye a mobilitás és a láthatatlanság vagy a megjeleníteni kívánt dekoráció alkalmazhatósága. Gondoljunk csak arra, mennyi helyzet vagy adottság lehet mikor a fűtés nem biztosított vagy annak kialakítása, milyen költséget időt vagy ráfordítást igényel. Az LCD üvegek alkalmazásával azt egy nyílás elé függesztve szabályozhatjuk a helység beláthatóságát, úgy a nyílás takarása egy síkban van a burkolt falszakasszal, ezzel egy síkot biztosítva a falfelületnek. A fűthető LCD üveg együttesével valóban innovatív és több funkciójú megoldást nyerünk egyben. Dekoratív falburkolatot, átláthatóságot szabályozó bevilágítást és nem utolsó sorban energia tudatos és esztétikus minimalista fűtési megoldást biztosít

 

ALUSLIM rendszer síkban záródó tokbanyíló vagy stumpfos ajtókkal

 

A falburkolatok anyagtól függetlenül komplett falszakasszal képeznek teljes egységet  

úgy, hogy annak egy ajtó akár szerves része kell, hogy legyen.

Mit is jelent ez ?

Az ajtó stílusával, felületével, kiosztásával és síkjával azonos falburkolatok alkalmazása a mai trendek és igények nélkülözhetetlen eleme, legyen az minimalista vagy akár klasszikus kazettás megjelenés.  

Az ALUSLIM rendszerével épített falburkolatok mellett szépen mutatnak a síkban záródó tokbanyíló és stumpfos kifelé nyíló tapétaajtó megoldások. A szakszerű összeépítést követően egységes felületet és síkot kapunk a tapétaajtók síkjával. Ezáltal az ajtó szinte észrevétlenül rejtőzik a falban, az ajtónyílás a fal részévé válik. Csak a kilincs mutatja, hogy hol is van az ajtó. (Az ajtóra ragasztott elemeknél tájékozódjon a + teher megfelelősségéről, továbbá a kifelé nyíló szerkezetnél az anyag vastagság függvényében annak szélességi méretezéséről és vastagságáról a nyithatóság fordulási szöge tekintetében.)

Javasolt termék az ECLISSE tapétaajtó rendszerei. 

Partnereink